В разкритата нелегална фабрика за цигари в община Севлиево има около

...
В разкритата нелегална фабрика за цигари в община Севлиево има около
Коментари Харесай

Откриха 4 млн. къса цигари и над 3 тона тютюн в разбитата фабрика край Севлиево

В разкритата  незаконна фабрика за цигари в община Севлиево има към 4 милиона къса цигари и 3,5 тона нарязан тютюн . Предотвратена е вреда за бюджета в размер на 1,5 млн. лева неплатен данък.
 Агенция „ Митници “
Това съобщи заместник-директорът на Агенция „ Митници “ Пламен Павлов по време на брифинг, в който участваха и Таня Недкова, апелативен прокурор на Апелативна прокуратура Велико Търново, Пламена Дичева, зам.-окръжен прокурор на Габрово и наблюдаващия прокурор по делото Мария Димитрова, оповестиха от Агенция " Митници ".

" Във фабриката са открити 4 милиона къса цигари, които са подготвени за стартиране на пазара, 3,5 тона нарязан тютюн, както и материали за произвеждане на цигарите - филтри, картон и други.
 Агенция „ Митници “
На място е открито и съществуването на 35 палета тютюнeв шкарт, което е знак, че фабриката работи неотдавна ", съобщи Пламен Павлов. Той добави, че с разкриването на незаконното произвеждане митническите чиновници са предотвратили вреда за Републиканския бюджет в размер на 1,5 млн. лева неплатен данък.
 Агенция „ Митници “
На 20 април, към 10:30 часа митнически чиновници от отделите за митническо разузнаване и следствие в Търговско дружество Митница Русе, Търговско дружество Митница София и Митнически мобилни групи, взаимно със чиновници на ДАНС са направили инспекция на частен парцел - складово помещение , намиращо се в околност „ Шербана “, Община Севлиево. 
 Агенция „ Митници “
В момента на инспекцията проверяващите откриват съществуването на огромно количество кутии с цигари без български акцизен бандерол, ситно нарязан тютюн, тютюн на листа, както и машини за рязане и сушене на тютюн, поточна линия за пакетиране и пакетиране на цигарите.
 Агенция „ Митници “
Към момента на инспекцията фабриката е работеща, а на място се намират седем души. Обектът е запечатан. Неотложните следствени дейности са осъществени от екип на Териториална дирекция Митница Русе в Агенция „ Митници “ с присъединяване на прокурор и на експерт-технически асистент.

Задържани са двама души.  Разследването се води под управлението на прокуратурата.
 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР